DİKKAT EDİLECEK YİYECEKLER
Beyaz ekmek: Beyaz undan yapılan bütün ekmeklerin hazmı ağırdır, kanda asit yapar, toplardamarda tıkanıklığa sebep olur (varis) Mayalı ekmek kat kat ağır ve zarardır, sıcak yendiğindeyse tam zehirdir Bütün hastalıkların meydana gelmesi için mayalı sıcak ekmek yeterlidirSağlıklı ve vücuda hayat veren ekmekler kepekli undan yapılan yufkalar veya natürel mayayla (Ömer otundan) yapılan ekmeklerdir Bunlar yapılamazsa hamur turuşla da yapılabilir Hamur turuş: Mayalanmış hamurdan bir parça ayrılıp bir daha hamur yapılıncaya kadar saklanır Tekrar hamur yapılacağı zaman maya olarak bu parça kullanılır Bu hamurdan da bir parça saklanıp tekrar hamur yapana kadar bekletilir O zaman zararı tam kaybolmaz fakat azalır, hamur turuşla yapılan hamur biraz geç kabarır
Kızartılmış yağlar: Yağ gliserin ve organik asitten oluşur Yağ kızartıldığı zaman asit ayrılarak serbest kalır ve zehir olur Karaciğer hastalıkları ve bağırsak kanserine sebep olur Bütün kızartılmış yağlar kanserojendir Patates kabuğu ile birlikte, hiç kullanılmamış yağda kızartılıp hiç bekletmeden bazen yenilebilir 15 saatten sonra zehir olur Kızartma yağını 1 defadan fazla kullanmak mümkün değildir
Kavrulmuş kuru yemiş de zararlıdır çünkü kuru yemişlerin içinde bol yağ olduğu için kavrulduktan sonra kızartılıp bekletilmiş yağ gibi kanserojendir Tuzlu olursa daha zararlıdır fakat taze tüketilen kuru yemiş vücut için hem çok faydalı hem şifalıdır
Kavrulmuş kahve de kuru yemişler gibi en şiddetli kireç yapıcıdır Taze kahve kullanılabilir (yeşil) veya taze kahve kavrulup öğütülür ve hiç bekletmeden kaynatılırsa içilebilir
Kahve içmek isteyenler için, taze kahve bile olsa yemekten önce ve yemekten sonra içmek mümkün değildir, ayrı zamanda içilmelidir